Dag van de Rechten van de Mens 2014

woensdag 10 december 2014, 20:00, de Tor

Amnesty Enschede kan terugkijken op een geslaagde avond ter gelegenheid van de dag van de rechten van de mens op 10 december 2014. De foto-impressie is van Jacco Hakman.

Jaarlijks staat Amnesty International wereldwijd stil bij de Rechten van de Mens. De werkgroep Amnesty International Enschede organiseerde op die dag een avondprogramma waarin we expliciet en op een aansprekende wijze aandacht vroegen voor mensenrechten. Mensenrechten zijn en blijven een actueel onderwerp. De avond werd gevuld met de Enschedese Mensenrechtenlezing, muziek door singer songwriters en poëzie. 

Het programma van 10 december 2014 

De avond werd gehouden in het knusse Jazzcafé De Tor, Walstraat 21 te Enschede. Filosoof en emeritus hoogleraar Wijsbegeerte Hans Achterhuis deed de aftrap met de Enschedese mensenrechtenlezing. In 2013 werd deze lezing gehouden door dominee Anne van der Meiden. 

Twee getalenteerde singer songwriters van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten hadden speciaal voor deze mensenrechten-avond songs geschreven en brachten deze zelf ten gehore. De singer-songwriters waren de Duitse Hanna Meijerholz en de Surinaamse Jeangu Macrooy

De Enschede DIE-dichters droegen tussendoor hun gedichten voor, die uiteraard aansloten bij het thema mensenrechten.